Dragi naši, za sam početak godine spremili smo za Vas jedinstvenu AKCIJSKU ponudu. Saznaj više
Image

Solarna automatika HYCQ5-63G

Kategorija: Solarno navodnjavanje

Proizvođač: Ostali
Cena: 128 eur


 • Nominalna struja: 63A
 • Klasa elektronskih uredjaja: CB
 • Upotrebna kategorija: AC-33B
 • Strujni pik: 5~10In (TIP C), 10~15In(TIP D)
 • Nominalni napon: 220V(2P), 380V(3P 4P)
 • Frekfencija: 50/60Hz
 • Uključenje na kratak spoj(pik): 6.615kA
 • Rastavna moć prekida struje kratkog spoja: 4.5kA

Služi za automatsko prebacivanje izvora napajanja sa solarnog sistema na elektrodistributivnu mrežu i obrnuto. U slučajevima kada se isprazne baterije vašeg solarnog sistema automatski se izvor napajanja prebacuje na elektrodistributivnu mrežu dok se baterije solarnog sistema ne dopune. Prebacivanje se odvija brzo i bez prestanka rada uredjaja u domaćinstvu. Pogodan za korišćenje u solarnim sistemima, vetrenjačama, dizel agregatima.


Proizvodi Solarno navodnjavanje

Solarno navodnjavanje

Image

Solarno navodnjavanje

Solarna automatika GLOQ1-16~3200A

199 eur

Image

Solarno navodnjavanje

Solarna automatika HYCQ5-63G

128 eur

Image

Solarno navodnjavanje

Sigurnosni relej VDE-AR-N 4105

Pozvati za cenu

Solarna energija


 • Solarni paneli

  Solarni paneli se koriste za proizvodnju električne energije. Postoji nekoliko tipova solarnih panela ali su najčešći monokristalni solarni paneli i polikristalni solarni paneli.

 • Solarni kolektori

  Solarni kolektori sunčevu energiju pretvaraju u toplotnu, a ne električnu energiju, i koriste se za zagrevanje vode.

 • Obnovljivi izvori energije

  Obnovljivi izvori energije, koristi se još i naziv trajni energetski izvori, su energetski izvori čije se rezerve konstantno ili ciklično obnavljaju. Sam naziv govori da potrošnja ovih energetskih resursa ne premašuje brzinu kojom se oni obnavljaju. Postoje i neobnovljivi izvori energije, to su energenti čije su rezerve procenjene na desetine ili pak stotine godina dok je njihovo stvaranje trajalo desetinama miliona godina. Obnovljivljiva energija potiče iz tri glavna izvora: sunčeva energija, nuklearna fisija, gravitaciona energija (kretanje planeta).

 • Solarni sistemi i iskorišćenje solarne energije

  Solarni sistemi za proizvodnju električne energije dele u dve grupe: Samostalni fotonaponski sistemi (Stand-alone) – sistem koji funkcioniše samostalno. Mrežno povezani fotonaponski sistemi (Grid-tied)– sistem za čije funkcionisanje je potrebna distributivna mreža. Samostalni fotonaponski sistem (Stand-alone), je nezavistan solarni sistem koji se koristi na lokacijama gde nema elektrodistributivne mreže. Samostalni fotonaponski sistemi su idealni za sve koji imaju vikendice, kuće, ili objekte na udaljenim lokacijama ili pak žele da budu energetski nezavisni. Ovi sistemi se sastoje od solarnih panela, solarnih baterija koje skladište energiju za kasniju upotrebu, kontrolera napona koji kontroliše punjenje solarnih baterija, i invertora koji pretvara jednosmernu u naizmeničnu struju za normalno funkcionisanje kućnih aparata. Mrežno povezani fotonaponski sistemi se kod nas nazivaju još i solarne elektrane. Za funkcisanje ovog sistema potrebna je elektrodistributivna mreža, kojoj se direktno isporučuje proizvedena električna energija.


Image Image Image Image Image Image