Dragi naši, za sam početak godine spremili smo za Vas jedinstvenu AKCIJSKU ponudu. Saznaj više
Image

Helios Solfie 2300

Kategorija: Alumil konstrukcija

Proizvođač: Alumil Solar

TEHNICKA SPECIFIKACIJA
Cena: 56 eur


Montažna konstrukcija „Solfie“ je montažna konstrukcija sa niskim nagibom za PV instalacije na krovovima. Sistem je dizajniran da drži jednu ploču u vertikalnoj orijentaciji i nagibu od 10 °. Njegov glavni cilj je smanjiti mogućnost instalatera da ošteti krovnu izolaciju i izbegavajući bilo kakav prodor krova. Da bi se to postiglo, koriste se posebni betonski blokovi. Sistemi su sertifikovanii u skladu s Eurokodovima 1, 3, 9 i isporučuju se s 20-godišnjom garancijom. Sistem pruža zaštitu za vaš krov te čistu, brzu i ekonomičnu instalaciju PV panela.

Tehničke karakteristike

Linija: H2300
Vrsta: krov sa izlacijom
Legura: 6005Τ6
Nagib: 10 stepeni
Ugradnja:  bez rupa na krovu

Posebne karakteristike: lagana konstrukcija


 
The mounting structure “Solfie” is a low-ballast mounting structure for PV installations on flat rooftops. The system is designed to hold one panel in landscape orientation and with 10o degrees inclination. Its main goal is to offer the possibility to the installer to avoid damaging the insulation of the roof by avoiding any kind of roof penetration. To achieve that, special concrete blocks are used. The systems is certified in accordance to Eurocodes 1, 3, 9 and it is delivered with a 20 years guarantee. The system provides protection to your rooftop and offers an easy, fast and cost efficient PV panel installation.

Technical Characteristics

Line: H2300
Type: Self supported
Implementation: Roof
Alloy: 6005Τ6
Placement: landscape
Tilt: 10 degrees
Installation: With weights – Without roof hole

Special Characteristics: light construction


Proizvodi Alumil konstrukcija

Alumil konstrukcija

Image

Alumil konstrukcija

Helios 2200 AS250

29 eur

Image

Alumil konstrukcija

Helios 2400 AS415L/P

20 eur

Image

Alumil konstrukcija

Helios 2300 AS106

32 eur

Image

Alumil konstrukcija

Helios Solfie 2300

56 eur

Image

Alumil konstrukcija

Helios 2300 AS360

44 eur

Image

Alumil konstrukcija

Helios 2100-AS119 4Landscape

39 eur

Image

Alumil konstrukcija

Helios 2400 AS410L/P

18 eur

Image

Alumil konstrukcija

Helios 2100-AS116 2Portait

39 eur

Image

Alumil konstrukcija

Helios 2100 AS182

46 eur

Image

Alumil konstrukcija

Helios 2300 AS116

39 eur

Solarna energija


 • Solarni paneli

  Solarni paneli se koriste za proizvodnju električne energije. Postoji nekoliko tipova solarnih panela ali su najčešći monokristalni solarni paneli i polikristalni solarni paneli.

 • Solarni kolektori

  Solarni kolektori sunčevu energiju pretvaraju u toplotnu, a ne električnu energiju, i koriste se za zagrevanje vode.

 • Obnovljivi izvori energije

  Obnovljivi izvori energije, koristi se još i naziv trajni energetski izvori, su energetski izvori čije se rezerve konstantno ili ciklično obnavljaju. Sam naziv govori da potrošnja ovih energetskih resursa ne premašuje brzinu kojom se oni obnavljaju. Postoje i neobnovljivi izvori energije, to su energenti čije su rezerve procenjene na desetine ili pak stotine godina dok je njihovo stvaranje trajalo desetinama miliona godina. Obnovljivljiva energija potiče iz tri glavna izvora: sunčeva energija, nuklearna fisija, gravitaciona energija (kretanje planeta).

 • Solarni sistemi i iskorišćenje solarne energije

  Solarni sistemi za proizvodnju električne energije dele u dve grupe: Samostalni fotonaponski sistemi (Stand-alone) – sistem koji funkcioniše samostalno. Mrežno povezani fotonaponski sistemi (Grid-tied)– sistem za čije funkcionisanje je potrebna distributivna mreža. Samostalni fotonaponski sistem (Stand-alone), je nezavistan solarni sistem koji se koristi na lokacijama gde nema elektrodistributivne mreže. Samostalni fotonaponski sistemi su idealni za sve koji imaju vikendice, kuće, ili objekte na udaljenim lokacijama ili pak žele da budu energetski nezavisni. Ovi sistemi se sastoje od solarnih panela, solarnih baterija koje skladište energiju za kasniju upotrebu, kontrolera napona koji kontroliše punjenje solarnih baterija, i invertora koji pretvara jednosmernu u naizmeničnu struju za normalno funkcionisanje kućnih aparata. Mrežno povezani fotonaponski sistemi se kod nas nazivaju još i solarne elektrane. Za funkcisanje ovog sistema potrebna je elektrodistributivna mreža, kojoj se direktno isporučuje proizvedena električna energija.


Image Image Image Image Image Image