Dragi naši, za sam početak godine spremili smo za Vas jedinstvenu AKCIJSKU ponudu. Saznaj više
Image

ETC-30 Solar Collector

Kategorija: Solarni kolektori

Proizvođač: Apricus

TEHNICKA SPECIFIKACIJA
Cena: 720 eur


Apricus ETC-30 vakumski solarni kolektori idealni su za solarne sisteme grejanja tople vode.

Jedan vakumski kolektor ETC-30 idealan je za domaćinstva sa 4-5 osoba koja mogu obezbediti 60-80% potrošnje kućne vruće vode (zavisno od lokacije).

Za komercijalne projekte koji zahtevaju puno više tople vode, kao što su hoteli, moteli i perionice automobila, više kolektora ETC-30 se mogu spajati serijski i dobiti željeni kapacitet tople vode.


 
Apricus ETC-30 evacuated tube solar collectors are ideal for solar hot water systems

A single ETC-30 tube collector is ideal for residential households of 4-5 people, able to provide 60-80% of domestic hot water demand (depending on location).  

For commercial projects that demand a lot more hot water such as such as hotels, dormitories and car washes, multiple ETC-30 collectors can be connected to form a larger solar thermal array.
 


Proizvodi Solarni kolektori

Solarni kolektori

Image

Solarni kolektori

ETC-30 Solar Collector

720 eur

Image

Solarni kolektori

ETC-22 Solar Collector.

528 eur

Solarna energija


 • Solarni paneli

  Solarni paneli se koriste za proizvodnju električne energije. Postoji nekoliko tipova solarnih panela ali su najčešći monokristalni solarni paneli i polikristalni solarni paneli.

 • Solarni kolektori

  Solarni kolektori sunčevu energiju pretvaraju u toplotnu, a ne električnu energiju, i koriste se za zagrevanje vode.

 • Obnovljivi izvori energije

  Obnovljivi izvori energije, koristi se još i naziv trajni energetski izvori, su energetski izvori čije se rezerve konstantno ili ciklično obnavljaju. Sam naziv govori da potrošnja ovih energetskih resursa ne premašuje brzinu kojom se oni obnavljaju. Postoje i neobnovljivi izvori energije, to su energenti čije su rezerve procenjene na desetine ili pak stotine godina dok je njihovo stvaranje trajalo desetinama miliona godina. Obnovljivljiva energija potiče iz tri glavna izvora: sunčeva energija, nuklearna fisija, gravitaciona energija (kretanje planeta).

 • Solarni sistemi i iskorišćenje solarne energije

  Solarni sistemi za proizvodnju električne energije dele u dve grupe: Samostalni fotonaponski sistemi (Stand-alone) – sistem koji funkcioniše samostalno. Mrežno povezani fotonaponski sistemi (Grid-tied)– sistem za čije funkcionisanje je potrebna distributivna mreža. Samostalni fotonaponski sistem (Stand-alone), je nezavistan solarni sistem koji se koristi na lokacijama gde nema elektrodistributivne mreže. Samostalni fotonaponski sistemi su idealni za sve koji imaju vikendice, kuće, ili objekte na udaljenim lokacijama ili pak žele da budu energetski nezavisni. Ovi sistemi se sastoje od solarnih panela, solarnih baterija koje skladište energiju za kasniju upotrebu, kontrolera napona koji kontroliše punjenje solarnih baterija, i invertora koji pretvara jednosmernu u naizmeničnu struju za normalno funkcionisanje kućnih aparata. Mrežno povezani fotonaponski sistemi se kod nas nazivaju još i solarne elektrane. Za funkcisanje ovog sistema potrebna je elektrodistributivna mreža, kojoj se direktno isporučuje proizvedena električna energija.


Image Image Image Image Image Image